I toppen af Egåtunneldalen ligger et 30 hektar stort moseområde. Området er blandt andet er kendt for sine mange nattergale, der kan høres syngende på stille forsommeraftener.  

Derudover lever pungmejser, rådyr og ræve i mosen, og på de store græsarealer finder du både vildheste, gallowaykvæg og vandbøfler. De store, vilde planteædere skal sørge for at afgræsse området, så der kommer bedre levesteder for endnu flere plante- og insektarter.  

 

Hvis du vil bruge GPS, rejseplanen.dk eller ruteplanlægger til Geding – Kasted Mose, kan du benytte følgende adresse som nærmeste lokalitet:  

Kasted Byvej 30, 8200 Aarhus N.  

Vil du cykle, løbe eller gå til Geding – Kasted Mose, går turen af små mark- og landeveje.  

Kommer du i bil, finder du parkeringspladser ved Kasted. Herfra er der cirka 300 meter til mosen.

Der er ikke opsat toilet eller vandpost i Geding – Kasted Mose, og du skal huske at tage dit affald med hjem.  

Midt i området kan du nyde din medbragte mad ved et bordbænkesæt, og trænger du til at hvile fødderne, er der opsat bænke flere steder langs hovedrutens gode stier og gangbroer.  

 

Hunde skal altid være i snor i Geding – Kasted Mose af hensyn til øvrige gæster og dyrelivet.

Læs mere om de generelle retningslinjer for hunde i naturen her. 

I Geding – Kasted Mose kan du opleve et ambitiøst rewildingprojekt. Rewilding betyder, at vi har udlagt området til vild natur, som får lov at passe sig selv, uden at vi kommer og klipper græs eller så blomster.  

Et vigtigt element i rewilding er at sætte store, vilde planteædere ud i området. Når dyrene græsser, støvbader og bevæger sig rundt, skaber deres aftryk i jorden nye levesteder til gavn for områdets øvrige arter. Dyrene er også med til at sprede f.eks. plantefrø og insekter ud over et stort areal, fordi tin naturligt sætter sig i pelsen ét sted og bliver rystet af et andet.  

Dét er netop formålet med rewilding – at skabe bedre forhold for de hjemmehørende plante- og dyrearter og sprede den værdifulde natur til et større område på naturens egne præmisser.