I toppen af Egåtunneldalen ligger et 30 hektar stort moseområde. Området er kendt for sine mange nattergale, der kan høres på stille aftener i forsommeren.

Derudover lever pungmejsen, rådyr og ræve i mosen, og de har nu fået selskab af både vildheste, gallowaykvæg og vandbøfler. De skal sørge for at afgræsse området, så der kommer bedre levesteder for endnu flere plante- og insektarter.

Der er stier og gangbroer i området, så der er god basis for vandreture gennem mosen.

Hvis du vil bruge GPS, rejseplanen eller ruteplanlægger, kan du benytte adressen Kasted Byvej 30, 8200 Aarhus N.

Hvis du vil på cykel til mosen, går turen af små mark- og landeveje.

Du kan parkere ved Kasted. Herfra er der cirka 300 meter til mosen.

Der er ikke opsat toilet eller vandpost i mosen, og du skal huske at tage dit affald med hjem.
Midt i området kan du nyde din medbragte mad ved et bordbænkesæt, og trænger du til at hvile fødderne, er der også opsat bænke flere steder langs hovedruten.

Du skal altid have hunde i snor i Geding-Kasted Mose. Det er af hensyn til dyr og fugle samt øvrige gæster.

I Geding-Kasted Mose kan du opleve et ambitiøst rewildingprojekt.

Rewilding betyder, at vi har udlagt området til vild natur, som får lov at passe sig selv, uden at vi kommer og klipper græs eller sår blomster.   

Et vigtigt element i rewilding er at sætte store, vilde planteædere ud i området. Når dyrene græsser, støvbader og bevæger sig rundt, skaber deres aftryk i jorden nye levesteder til gavn for områdets øvrige arter. Dyrene er også med til at sprede fx plantefrø og insekter ud over et stort areal, fordi ting naturligt sætter sig i pelsen ét sted og bliver rystet af et andet sted.

Det er netop formålet med rewilding – at skabe bedre forhold for de hjemmehørende plante- og dyrearter og sprede den værdifulde natur til et større område på naturens egne præmisser.