Helt tæt på skoven syd for Aarhus ligger Mariendal Strand. Stranden er oplagt til badning, stensmut og fisketure – fiskene kan du tilberede på en af de mange fine bålpladser, du finder i området.  

Stranden er et godt udgangspunkt for vandreture nordpå mod Fløjstrup og Moesgaard, hvor du kan opleve et rigt og varieret landskab med ny og gammel skov, fortidsminder og vandløb og søer. 

Mariendal Strand er et godt udgangspunkt for vandreture nordpå mod Fløjstrup og Moesgaard. Vandrer du langs vandet mod Ajstrup Strand og følger stien langs Vadbro

Bæk, kan du opleve et 300-årigt forskningsprojekt, som sætter fokus på, hvordan biodiversiteten øges i fremtidens skove.

Der er cykelstier det meste af vejen fra midtbyen til Mariendal Strand, og den nationale cykelrute løber også forbi her.

Hvis du vil bruge GPS, rejseplanen.dk eller ruteplanlægger til Mariendal Strand, kan du benytte følgende adresse som nærmeste lokalitet:  

Ørnevænget 37 – 41, 8330 Beder. 

Vil du cykle, løbe eller gå til Mariendal Strand, er der rig mulighed for dét med fine cykelstier, løberuter og stiforbindelser det meste af vejen fra midtbyen. Den nationale cykelrute N5 løber desuden forbi.  

Kommer du i bil, finder du parkeringspladser på stranden.

Der er opsat vandpost ca. 500 meter fra stranden ved Mariendalgården på Ørnevænget 37 – 41, 8330 Beder, og muldtoilet ved parkeringspladsen på stranden, hvor du også finder bålpladser, skraldespande og bordbænkesæt. Længere nede på strandens sydlige del, finder du pilefletshelteret. 

Ønsker du at benytte en bålplads eller overnatte i shelter på Mariendal Strand, kan du booke via www.friluftslivaarhus.dk.  

Ønsker du at fiske langs kysten skal du have et gyldigt fisketegn og derudover følge gældende regler og retningslinjer. Læs mere her.  

Fra den 1. oktober til den 31. marts må hunde gå uden snor på stranden, hvis de er under fuld kontrol. Der kan dog være strækninger, hvor du ikke må have din hund med, så hold øje med skiltene. Resten af året skal hunde være i snor af hensyn til øvrige gæster og dyrelivet.

Læs mere om de generelle retningslinjer for hunde i naturen her.