Østerby Mose, Trankær Mose eller Tranbjerg Sø – den gamle tørvemose lige syd for Tranbjerg går under mange navne. Mosen er udgravet til regnvandsbassin og er nu med til at regulere vandmængderne til i Giber Å. Stier i området giver muligheder for at opleve et rigt fugleliv på stedet, eller du kan hilse på de mange lystfiskere, der ofte sidder med snøren i vandet.

Østerby Skov er en ung skov, hvor der blandt andet er plantet mange bær- og frugttræer og buske, som du må plukke af. Måske du vil nyde høsten i bålhytten, der ligger tæt på søen, eller også kan du slå dig ned ved et af bordbænkesættene, hvor der er opsat en grill.

Hvis du vil bruge GPS, Rejseplanen eller en ruteplanlægger, kan du benytte adressen Tingskov Allé 72, 8310 Tranbjerg.

Der er cykelstier fra midtbyen til Østerby Skov.

Du kan parkere ved Obstrupvej.

Hvis du ønsker at benytte bålhytten, skal du kontakte projektkoordinator Henning Jokumsen fra Naturcenter Tranbjerg på hbjo@aarhus.dk. Du må forvente op til et par dages svartid.

Der er hverken toiletter eller vandpost i Østerby Skov.

Der er affaldsspande omkring søen.

På turen omkring søen og i en del af skoven skal hunde holdes i snor af hensyn til dyre- og fuglelivet. Kun i det indhegnede areal, som er udlagt som hundeskov, må du slippe hunden fri. Men kun hvis du har den under fuld kontrol.