True Skov og Skjoldhøjkilen er en del af et ambitiøst skovrejsningsprojekt, hvor ung løvskov brydes af pletter af nåletræ. Landskabet veksler mellem skov, åbne arealer og søer.  

Sammen med Skjoldhøjkilen danner True Skov en sammenhængende grøn korridor helt ind til Hasle Bakker. Gå en tur langs Voldbækken og de frodige enge og oplev den vekslende, kuperede natur – madpakken kan du nyde i et af de tre madpakkehuse.  

Mange muligheder for aktiviteter

Der er rig mulighed for at få sved på panden i området. Udover afmærkede løberuter og mountainbikespor, finder du også fitnessredskaber og legefaciliteter i området. Hunden kan også få tungen ud af halsen. der er tre hundeskove i området.  

Hvis der kommer sne nok, er der også mulighed for en tur på langrendsskiene – brug den knap fem kilometer lange løjpe midt i skovens landskab.  

Se film om True Skov og Skjoldhøjkilen her

Hvis du vil bruge GPS, rejseplanen.dk eller ruteplanlægger til True Skov og Skjoldhøjkilen, kan du benytte følgende adresse som nærmeste lokalitet:  

Skjoldhøjvej 35, 8381 Tilst. 

Vil du cykle, løbe eller gå til True Skov og Skjoldhøjkilen, er der rig mulighed for dét med fine cykelstier, løberuter og stiforbindelser hele vejen fra midtbyen.  

Kommer du i bil, finder du parkeringspladser ved Skjoldhøjvej, Selkjærvej, Espenhøjvej, Bavnehøjvej og Munkevejen.   

Der er ikke opsat toilet eller vandpost i True Skov eller Skjoldhøjkilen, men du finder flere madpakkehuse, bålpladser, bordbænkesæt og skraldespande i området til fri afbenyttelse. 

Ønsker du at benytte madpakkehuse eller bålpladser i forbindelse med en længerevarende udflugt, kan du booke via www.friluftslivaarhus.dk. 

Du må gerne overnatte i telt i True Skov. Her gælder 1-2-3 – reglen: max én overnatning med to telte af tremandstypen. Læs mere her.  

Hunde skal altid være i snor i True Skov og Skjoldhøjkilen af hensyn til øvrige gæster og dyrelivet, med undtagelse af de indhegnede arealer, der er udlagt til hundeskov – her må du slippe hunden fri, hvis du har den under fuld kontrol, og derudover følger gældende regler og retningslinjer. Læs mere her.